chrome firefox opera safari iexplorer

Мережею Facebook поширюється новий вірус. Як вберегти свій аккаунт?

02 вересня 2016 о 10:49

До України «докотилася» хвиля Facebook-віруса, який останні два дні активно поширювався в Західній Європі та США. Пропонуємо кілька порад, як не потрапити «на гачок» віруса.

Процес зараження виглядає так: користувач отримує повідомлення про те, що хтось з його друзів зробив пост і затегав його в дописі. У самому пості розміщено нібито відео з фотографією людини, яка тегнула. Коли користувач натискає на відео – потрапляєте на сайт, де до браузера встановлюється розширення. Поки що відомі факти зараження користувачів з браузером Chrome, але інші браузери теж можуть бути вразливими.

Інтернет-видання Watcher.ua пропонує механізм, як не потрапити «на гачок» віруса:

— якщо ви клацнули на відео (а воно може потрапити до вас як через пост друга, так і через приватне повідомлення) і користуєтесь браузером Chrome – дуже висока ймовірність, що ви вже почали розсилати повідомлення вашим друзям з цим вірусом;
— необхідно відкрити диспетчер задач браузера і закрити процеси, які викликають підозру;
— потім потрібно відкрити список встановлених в браузері розширень (chrome://extensions) і видалити ті, які ви не встановлювали самостійно, або які викликають у вас підозру. Наприклад, April First Prank Toolkit;
— також варто видалити всі пости, де ви тегнули ваших друзів, та приватні повідомлення;
— після цього зайдіть в перелік додатків, які у вас встановлені у Facebook, та видаліть ті, про які не пригадуєте, для чого їх встановили або взагалі не знаєте, звідки вони взялись.

 

Джерело: tvoemisto.tv
Розділи: Суспільство