chrome firefox opera safari iexplorer

Тонни львівського сміття виявили у заповіднику на Житомирщині

12 жовтня 2016 о 15:34

Сміття львівського походження вже скидають на природоохоронній території – заповіднику «Древлянський», який розміщений у Народицькому районі Житомирської області.

Про це 11 жовтня повідомили журналісти Народицького тижневика «Життя і слово». Інформацію про вивезення сміття підтвердив голова Народицької райдержадміністрації Віктор Пащук, – передає «Журнал Житомира».

«Це дійсно так. Сьогодні (11 жовтня – ред.) на трасі між Базаром і Народичами, там колись було село Северівка, зараз воно відселене, працівники заповідника «Древлянський» виявили несанкціонований вивіз сміття. Виїжджав останній сміттєвоз жовтого кольору, працівники їхали назустріч і спробували зупинити вантажівку. Водій не зупинився, а записати номери вони не встигли. Близько 11 години ми, представники РДА, туди поїхали з нашим місцевим журналістом. Там, недалеко від проїжджої частини, вивантажили машин 5 відходів, близько 100 тонн. У смітті знайшли квитанції зі львівськими реквізитами. Це територія заповідника «Древлянський», – розповів Віктор Пащук.

laksr_2

 zhzh.info

За словами голови РДА, 11 жовтня він дзвонив в обласне управління поліції, облраду і ОДА, але не зміг поговорити з керівниками, оскільки всі вони були на різних заходах в Житомирі і в Києві.

Питання несанкціонованого викиду сміття в Народичах вирішуватимуть вже сьогодні, 12 жовтня.

Журналісти тижневика «Життя і слово» пишуть, що в Народичах силами селян і працівників установ вже вирішили організувати виїзні рейди і чергування в заповіднику.

Раніше 2 жовтня на території Ружинського району поліція склала адмінпротокол про несанкціонований вивіз сміття. Порушниками виявилися львівські фірми.

Як повідомлялося, після трагедії на Грибовицькому сміттєєзвалищі туди перестали вивозити сміття зі Львова. Проблема, яку міська влада не вирішувала десятки років, і досі ніяк не зрушила з місця. Немає жодної конкретики щодо ділянки під сміттєпереробний завод і новий полігон ТПВ. Сміття з обласного центру возять за сотні кілометрів по всій Україні, за що перевізникам доплачують мільйони гривень з міського бюджету.

Несанкціоновані гори сміття зі Львова виявляють у різних регіонах України.

Щойно повідомлялося, що у селі Берездів Хмельницької області місцеві жителі виявили на звалищі близько 20 тонн львівського сміття.

Джерело: ZIK
Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути