chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві сьогодні пройде грандіозне шоу «Битва оркестрів»

27 жовтня 2016 о 11:09

Сучасна та оркестрова музика під супровід професійних танцювальних па зіллються воєдино під час «Битви оркестрів» — грандіозного музичного шоу, яке покажуть 27 жовтня у Києві на сцені Палацу «Україна», повідомляє Україна молода.

Цього разу проект компанії MagicBox представить виступи двох київських музичних колективів — Національного академічного оркестру народних iнструментів під керівництвом Віктора Гуцала та заслуженого академічного оркестру ансамблю пісні і танцю ЗСУ на чолі з Дмитром Антонюком.

Яскраве світлове видовище у поєднанні з хореографією у виконанні Ансамблю імені Вірського, за словами організаторів, додасть феєрії до небаченої раніше культурної події.

До участі в унікальному дійстві, що має на меті додати сучасного колориту та вражаючого шоу до світу симфонічної музики, долучився народний артист України Вiктор Павлік.

Він особисто заспіває під музичний супровід обох колективів, але про те, які саме це будуть пісні, виконавець не зізнається — щоб заінтригувати.

«Я знаю, що виступатиму і з тим оркестром, і з тим, але дещо має залишитися в таємниці. Проте повірте, це буде неординарно і дуже цікаво», — каже народний «Шикидим».

Також до шоу долучаться такі зіркові учасники, як провідна солістка Національної філармонії України Ольга Чубарєва, співачка Даша Суворова, Фелікс Фіндер.

П’ятеро юних виконавиць поп-колективу OpenKids також вийдуть на сцену «Битви», аби заспівати та продемонструвати, як молоде покоління поєднує сучасні музичні тенденції з оркестровими.

Особливістю видовища, чим і зумовлена його назва, є конкурсна основа. У київському дербі колективи, що попередньо кинули одне одному виклик, змагатимуться між собою в музичному таланті та винахідливості. Переможців оберуть глядачі своїми квитками. «У спеціальні скриньки присутні віддаватимуть свої голоси за найбільш уподобане виконання», — розповів режисер-постановник Віктор Васюта.

До слова, захід стартував навесні 2015 року та вже встиг зібрати на музичному ринзі учасників зі Львова, Одеси, Миколаєва, Харкова та Києва. За словами організаторів, «Битва оркестрів» планує в майбутньому залучити до участі ще і найталановитіші колективи Європи.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути