chrome firefox opera safari iexplorer

Вхід до Луцького замку — один із найдешевших в Україні

24 жовтня 2016 о 15:57

Вартість вхідного квитка до замку Любарта становить 10 гривень. Це чи не найменше серед замків України. Відтак, вартість квитка рекомендують підвищити, а заодно – реалізовувати більше «креативних» атракцій для відвідувачів.

Про це йшлося під час засідання комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, повідомляють Волинські новини.

Депутат Наталія Бунда зауважила, що вхід у Луцький замок – чи не найдешевший в Україні. Вхідний квиток вартує 10 гривень, відтак, на її думку, його вартість можна збільшити до 15 гривень.

Директор Державного історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» Павло Рудецький запевнив, що це не покращить фінансову сторону питання, проте може призвести до того, що зменшиться кількість туристів.

З його слів, останнім часом багато людей приїжджають зі сходу, і в той час, коли одні кажуть, що 10 гривень за вхід до замку — це дешево, то інші переконують, що це – дорого.

Наталія Бунда зауважила, що один і той же замок «продавати» не за 10, а за 15 гривень – безглуздо. Відтак, зауважила, що за додаткові кошти можна організувати в замку додаткові атракції. Для прикладу, запросити духовий оркестр на літній період, або ж організувати бої лицарів в обладунках тощо.

Також депутат зауважила, що замок працює до 19:00. Проте, є туристи, які хочуть побачити його ввечері, тому в літній період, на думку Наталії Бунди, час його роботи слід продовжити до 21:00.

Пані Бунда порекомендувала активніше використовувати в промоції замку луцького Кликуна, якому платять заробітну плату з міського бюджету. Бо нині він, на її думку, відчувається «відчуженим елементом».

У відповідь Павло Рудецький подякував «за лекцію» і зауважив, що хотів би побачити, як Кликун буде виступати перед докторами історичних наук, які приїжджали на наукову конференцію до Луцька.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути