chrome firefox opera safari iexplorer

З 30 жовтня «Укрзалізниця» вводить нові правила бронювання квитків

21 жовтня 2016 о 10:42

Відтепер фізичні особи та юридичні компанії, котрі бронювали місця у потягах для колективних груп змушені будуть швидше викупати замовлені квитки, аби не створювати умов для спекуляцій.

Пасажири скаржаться, що проблеми з квитками бувають зазвичай у вихідні та свята. “Укрзалізниця” береться це вирішувати і змінює спосіб бронювання квитків, пише Високий замок.

Перевізник залишає без змін бронювання квитків для людей з обмеженими фізичними можливостями та державних службовців. Кожній категорії виділятимуть від 2 до 4 місць на потяг. Натомість змінюються правила бронювання для колективних поїздок.

Юридичні особи, наприклад турфірми, тепер зобовязані викупати замовлені квитки протягом доби, замість кількох днів. Таким чином в “Укрзалізниці” планують боротися з компаніями, які бронювали десятки квитків в дні пікового навантаження.

Спеціалісти “Укрзалізниці” розповіли, що нововведення наберуть чинності 30 жовтня. А щоденна кількість квитків на всі напрямки руху для вільного продажу збільшиться майже на 4 тисячі.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути