chrome firefox opera safari iexplorer

Кожен новий день роботи Гонтаревої – це мінус ще один день президентства Порошенка, — Томенко

12 листопада 2016 о 11:11

Громадський рух Миколи Томенка «Рідна країна» ухвалив рішення підтримати всеукраїнську акцію протестів вкладників банків-банкрутів, яка розпочнеться 15 листопада, з вимогою невідкладного звільнення Голови НБУ Валерії Гонтаревої.

Про це повідомив лідер руху Микола Томенко.

«Свого часу я більше року з трибуни Верховної Ради звертався до Президента України, говорячи про те, що Гонтарева на посаді Голови Нацбанку – це деградація фінансової та банківської системи України, це непрофесіоналізм і пограбування людей. На жаль, за рік, який пройшов, мій сумний прогноз справдився. Але для того, щоб Президент пішов на звільнення Гонтаревої (яка, як тепер з’ясувалося, є ще й бізнес-партнером у різних структурах Порошенка та його команди), необхідне активне залучення суспільства. Саме тому Громадський рух «Рідна країна» буде брати участь в акціях протесту, що розпочнуться 15 листопада», — зазначив М. Томенко.

«Більше того, я переконаний, що наші вимоги повинні стосуватися не лише негайного звільнення Голови Нацбанку, а й необхідності створення слідчої комісії стосовно зловживань В. Гонтаревої на цій посаді, що призвели до ліквідації українських банків та зубожіння великої кількості людей, а також – щодо необхідності призначення на посаду очільника НБУ професійної людини, яка би не була представником інтересів якогось фінансового чи олігархічного угрупування, а була би гарантом стабільності національної грошової одиниці та банківської системи України», — зауважив лідер Громадського руху «Рідна країна».

За словами Миколи Томенка, Президент повинен розуміти, що йдеться не лише про вимогу звільнити В. Гонтареву. «Адже кожен день перебування Гонтаревої на посаді Голови Нацбанку рівно на день зменшує перебування Порошенка на посаді Президента», — вважає політик.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути