chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу збірна України гратиме проти Фінляндії у відборі до ЧС-2018

10 листопада 2016 о 16:22

У суботу національна збірна України проведе свій останній у цьому календарному році офіційний матч кваліфікації чемпіонату світу-2018. В Одесі команда Андрія Шевченка зіграє свій четвертий поєдинок відбору, в якому нашим хлопцям протистоятимуть візаві з Фінляндії.

У трьох попередніх турах фінські футболісти набрали лише одне очко, розписавши на старті кваліфікаційного раунду «мирову» з новачком європейської футбольної сім’ї — збірною Косова.

Із «мирним» настроєм старт у відборі взяли й українські футболісти — свою першу перемогу на шляху на «мундіаль»-2018 колектив Шевченка здобув лише в третій офіційній грі.

Як і команда Косова, котру «синьо-жовті» розгромили 3:0, фіни не виглядають грізним опонентом, тож на суботній поєдинок у підопічних Шевченка є лише одне завдання — перемогти.

За відсутності «тимчасово» дискваліфікованого лідера фінського півзахисту, екс-гравця київського «Динамо» Романа Єрьоменка (за неофіційною інформацією, його звинувачують у вживанні допінгу) особливих проблем iз досягненням потрібного результату в українських футболістів начебто бути не повинно.

«Те, що Єрьоменко не зіграє в Одесі, — для нас плюс. Але мінус полягає у тому, що й без нього збірна Фінляндії грає дуже добре. Нам буде непросто зламати їхній захист», — на традиційній прес-конференції, з якої розпочинається кожний тренувальний збір «синьо-жовтих», наголосив Андрій Шевченко.

Зрозуміло, що «на одній нозі» здолати непоступливих фінів вітчизняним збірникам не вдасться.

Приміром, один із лідерів нашого секстету — збірна Ісландії — лише в доданий арбітром час вирвала у фінської збірної домашню перемогу. Не виключено, що й в Одесі матч проходитиме за схожим сценарієм.

Відтак головний тренер «синьо-жовтих» наголошує, що для перемоги потрібно уникнути повторення помилок, зроблених у попередніх протистояннях:

«У матчах з Туреччиною та Косовом наша команда на певний час втрачала контроль над грою. Можливо, що це було пов’язано зі втомою окремих виконавців, які виконували багато бігової роботи, інколи — непотрібної. Тож iз хлопцями ми знову обговоримо більш раціональні способи ведення гри».

Утім раціоналізувати гру за рахунок нових виконавців Шевченко не планує, наголошуючи на тому, що в нього вже є сформований кістяк, руйнувати котрий немає необхідності.

«Команда грає добре, тренерський склад задоволений футболістами, яких викликають до збірної. Я хочу закінчити рік iз тим колективом, із яким ми почали цей відбірковий цикл», — пояснює свою кадрову стратегію очільник української команди.

На гру відбору ЧС-2018 проти Фінляндії (12 листопада) та «товарняк» проти Сербії (15 листопада, Харків) Шевченко викликав уже знайомих для себе футболістів.

Новачками ж у цьому колективі виглядають лише двоє молодих динамівців — Артем Бесєдін та Віктор Циганков. Примітно, що до табору національної збірної наставник викликав лише чотирьох гравців «Динамо», котре останнім часом демонструє не надто видовищну гру.

Водночас зі стану їхніх головних конкурентів Шевченко покликав одразу дев’ятьох виконавців.

«Справді, багато представників «Шахтаря», але це не головне. У збірній є й гравці з інших команд (зокрема, й семеро «легіонерів». — Авт.).

Загалом, не важливо, хто грає, головне — виконувати задачі, котрі ставить тренерський штаб», — заявив захисник «гірників» Олександр Кучер. І справді, від збірної України, котра в останніх семи матчах здобула лише одну перемогу, вболівальники чекають нових тріумфів. Думається, зустріч iз фінами — хороша нагода для продовження переможної ходи.

Склад збірної України на матч відбору ЧС-2018 проти Фінляндії:

Воротарі: П’ятов («Шахтар»), Бойко («Малага», Іспанія), О. Шевченко («Зоря»). Захисники: Кучер, Ракицький, Бутко, Ордець, Кривцов (усі — «Шахтар»), Соболь («Зоря»), Федецький («Дармштадт», Німеччина);

Півзахисники: Степаненко, Малишев, Коваленко (всі — «Шахтар»), Ярмоленко, Сидорчук, Циганков (усі — «Динамо»), Ротань («Дніпро»), Петряк, Караваєв (обидва — «Зоря»), Коноплянка («Шальке», Німеччина), Зінченко (ПСВ, Голландія), Шахов (ПАОК, Греція);

Форварди: Зозуля («Бетіс», Іспанія), Кравець («Гранада», Іспанія), Бесєдін («Динамо»).

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути