chrome firefox opera safari iexplorer

Для будівництва скандальної Канівської ГАЕС вирубають 1000 гектарів лісу

19 грудня 2016 о 12:58

У Канівському районі у найближчі місяці вирубають 196 тисяч дерев на території, площею в 1000 га.

Про це у своєму депутатському запиті на сесії Черкаської обласної ради повідомив депутат від ВО «Свобода» Володимир Волкович, пише Україна молода з посиланням на черкаське інтернет-видання «Прочерк».

За словами депутата облради, саме ця територія, відповідно до рішень обласної ради та облдержадміністрації, відведена під створення НПП «Середньодніпровський».

«Замовником цього варварства є ПАТ „Укргідроенерго“, бо воно провело тендер на будівництво першочергових об’єктів та споруд Канівської ГАЕС. Згідно з проектом цих робіт першим етапом йде лісорозчистка, відповідно до якої будуть вирубані ті 196 тисяч дерев. А потім побудують проммайданчик для ГАЕС», – повідомив пан Волкович.

За його словами, 1000 га лісу були виділені під ГАЕС очільником області часів Януковича Сергієм Тулубом.

«Це було зроблено в обхід обласної ради – вона не приймала рішення про надання під будівництво Канівської ГАЕС земель Бобрицької та Пшеничницької сільрад. Сільради тим більше не розглядали це питання і згоди на це не давали», – каже Володимир Волкович.

Він також наголосив, що реалізовувати майже 200 тисяч дерев буде переможець тендеру, яким став консорціум «Укргідроенергобуд».

Також на сесії депутат-свободівцеь поцікавився у голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка та голови обласної ради Олександра Вельбівця, чи знають вони про цю ситуацію, і попросив депутатів внести це питання до порядку денного. Депутати підтримали. Так що далі буде.

Як відомо, громадськість Канівщини та екологи налаштовані категорично проти майбутнього будівництва Канівської ГАЕС.

Розділи: Довкілля

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути