chrome firefox opera safari iexplorer

Журналістам не показали звіт щодо реставрації скандальної хати чумака

31 жовтня 2013 о 14:26

Звіт генпрокурора Пшонки про демонтаж хати в Моринцях перервався на початку трансляції, пишуть Коментарі з посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

Як зазначає інформагентство, Президент Віктор Янукович, відкриваючи засідання гуманітарної ради з підготовки до святкування 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, зазначив, що у ЗМІ з’являється негативна інформація про підготовчу роботу у національному музеї Тараса Шевченка та його філіях.

«Щоб встановити істину в питанні демонтажу хати чумака в селі Моринці, я доручив Генеральній прокуратурі України у найкоротший термін провести перевірку демонтажу і дати правову оцінку таким діям. Сьогодні ми запросили до участі в засіданні ради генерального прокурора України Віктора Пшонку, який надасть інформацію з цього питання», — сказав Янукович.

Після вступного слова Президент запропонував генпрокуророві виступити зі звітом за цим дорученням. Журналістам, які стежили за засіданням ради в режимі прямої трансляції, звіт Пшонки не показали – на перших же словах генпрокурора трансляція засідання була припинена.

Як повідомляли «Коментарі», в середині жовтня 2013 року в ЗМІ з’явилися повідомлення і фотографії того, що в селі Моринці, в якому народився Тарас Шевченко, знищено хату, якій виповнилося 200 років.

Пізніше голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб заявив, що хату не знищили, а розібрали, оскільки вона мала значний вік і загрожувала відвідувачам. Міністр культури Леонід Новохатько, в свою чергу, заявив, що будинок розібрали для реставрації, а не зруйнували. А 25 жовтня цього року Президент України Віктор Янукович підписав доручення генеральному прокуророві Віктору Пшонці про перевірку обставин демонтажу хати чумака в селі Моринці.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути