chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зможуть проголосувати за кращий нефінансовий звіт компанії

12 жовтня 2011 о 20:27

20 жовтня, Київ – Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» запрошує взяти участь у другому Readers’ Choice Award – конкурсі на кращий нефінансовий звіт компанії. Найактивніший читач отримає нагороду від генерального партнера конкурсу – компанії PocketBook.

Соціальна, або нефінансова звітність – це публічні звіти компаній про соціальні та екологічні проекти, покликані проінформувати різні заінтересовані сторони (акціонерів, співробітників, партнерів, клієнтів і суспільства) про соціально відповідальну діяльність компанії.

Мета Readers’ Choice Award, ініційованого Центром «Розвиток КСВ», – заохочення широкої громадськості читати звіти компаній, тим самим підвищуючи якість форми та змісту нефінансових звітів. На жаль, нині тільки 23 підприємства зі 109 найбільших в Україні (з оцінених за Індексом прозорості та підзвітності компаній) використовують ту чи іншу форму нефінансової звітності, що загалом складає 21%.

Читачі в рамках Конкурсу зможуть не лише прочитати і проголосувати за кращий нефінансовий звіт компанії, але й обрати найбільш «невдалі» звіти, якість яких потрібно поліпшувати. Для цього потрібно зареєструватися, щоб мати можливість голосувати та коментувати звіти.

Цього року у конкурсі братимуть участь звіти таких компаній: «Київстар», «Ернст енд Янг Україна», БДО, «Фокстрот», «HCM Group», «Вітмарк», «СКМ», «АрселорМіттал Кривий Ріг», «Інтерпайп», «Метінвест», «Клевер Груп», «NAI Pickard», «ВіДі Груп» та «Мрія-Інвест».

Нагородження найкращого нефінансового звіту та найактивнішого читача і коментатора звітів відбудеться 21 жовтня 2011 року під час виставки соціальних та екологічних проектів компаній CSR Marketplace* (готель «Прем’єр Палац», 16.00).

З додатковими питаннями прохання звертатись до Олени Губанкової, e-mail: og@csr-ukraine.org або за тел. (044) 280 11 47, моб. 093 468 79 25.
____________________________________________________________________________
*Про CSR MarketPlace: Виставка соціальних і екологічних проектів компаній. Перший такий захід був організований CSR Europe у березні 2005 року в Брюсселі. З 2007 року CSR MarketPlace перейшли на національні рівні – Швеція, Греція, Іспанія, Португалія, Польща, Угорщина, Туреччина та ін. В Україні на CSR MarketPlace учасники презентуватимуть проекти партнерств різних напрямків КСВ. Кращі проекти будуть за допомогою голосування відвідувачів виставки.

Про Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності»: Провідна експертна організація з КСВ в Україні, член Правління Глобального договору ООН (2010—2011), Організаційний стейкхолдер GRI, національний партнер CSR Europe (Брюссель) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (WBCSD, Женева). Організація об’єднує 21 компанію України. Центр надає консультації з питань розробки стратегії, програм та комунікацій з КСВ, проведення моніторингу та оцінки ефективності проектів, підготовки і верифікації нефінансової звітності.

Новину додав csr-ukraine

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути