chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відзначать китайський Новий рік

24 січня 2017 о 10:59

З 27 по 29 січня на площі Ринок вшосте відбудеться Міжнародний фестиваль «Китайський Новий рік у Львові».

Центром пройде видовищна хода драконів, яка символізує щасливий початок нового року за китайським стилем, повідомляє Високий замок.

На площу Ринок привезуть десять кольорових півнів, яких триматимуть у спеціальній огорожі. Кожен охочий зможе сфотографуватися із живим символом 2017 року. Про це розповів “ВЗ” голова правління міжнародної громадської організації “Культурно-дослідницького центру України та Китаю “Ланьхва” Юрій Котик.

На святі буде унікальне лазерне шоу. Гостей розважатимуть на сцені герої китайської культури. Майстри кунг-фу навчатимуть тонкощів бойового мистецтва.

Яке свято без ярмарку з традиційними китайськими стравами та сувенірами? Щороку на такому ярмарку торгують китайськими чаями, косметикою, а серед страв — печені солодкі пельмені (всередині яких — побажання на наступний рік).

“Приготуємо китайські маленькі шашлики, пельмені. Будуть змагання між українськими та китайськими кухарями”, – зауважив Юрій Котик.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути