chrome firefox opera safari iexplorer

27 лютого суд продовжить розгляд справи щодо списків коаліціантів

24 лютого 2017 о 11:36

27 лютого о 10:00 в приміщенні Окружного адміністративного суду міста Києва за адресою: вул. Петра Болбочана, 8, корпус 1, зал №39 розпочнеться наступне судове засідання щодо розгляду справи про списків коаліціантів.

Нагадаємо, відповідний позов 1 лютого подав лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко, у якому вимагає визнати протиправними дії Апарату Верховної Ради України в частині ненадання публічної інформації за його запитом та зобов’язати Апарат ВР надати списки народних депутатів України, які є учасниками Коаліції депутатських фракцій «Європейська Україна» та які підписали відповідну коаліційну Угоду.

21 лютого відбулося перше судове засідання. Суд залучив до матеріалів справи відповідь голови Верховної Ради України Андрія Парубія на запит Миколи Томенка щодо списків коаліціантів та письмове заперечення, надане представником Апарату парламенту. Окружний адміністративний суд міста Києва оголосив перерву у розгляді справи для того, щоб надати можливість позивачу ознайомитися із письмовими запереченнями Апарату Верховної Ради та сформувати свою думку щодо остаточних позовних вимог.

Попереднім висновком першого засідання, за словами М. Томенка, є те, що, як мінімум, Голова ВР обманув український народ, заявивши про те, що Апарат ВР подавав йому списки коаліції, де було 237 її членів. «Тож, для того, щоб нарешті з’ясувати правду про коаліцію, що керує Україною ще з 2014 року, наша команда буде залучати у якості співвідповідача у цій справі і Голову Верховної Ради України Андрія Парубія», — зазначив позивач.

«Рідна країна»

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути