chrome firefox opera safari iexplorer

Як змінилася людина за останні 100 років

28 лютого 2017 о 14:57

Вчені прийшли до висновку, що людина значно еволюціонувала за останні 100 років. На думку фахівців, процеси мінливості мають позитивну й негативну сторони.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на журнал Science.

Передусім людина значно погладшала. Ожиріння стало проблемою для багатьох сучасників. За даними ВООЗ 29% дорослого населення планети має надлишкову вагу.

Аналогічна динаміка спостерігається зі зростом сучасної людини. Для жителів Європи цей показник становить близько 10 см — з 1,68 до 1,78.

Також вважається, що люди стали слабшими, ніж раніше. У минулому столітті школярі могли підняти 55 кг, а сьогодні лише 35 кг. Зниження витривалості — своєрідна деградація внаслідок браку особливої необхідності цієї якості.

Несподіване погіршення зафіксовано за інтелектуальним показниками IQ, хоча цей тест вчені вважають необ'єктивним для дослідження, бо тести відповідають своїй епосі і не можуть порівнюватися. Зате у сучасної людини значно покращилася швидкість реакції і кмітливість.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути