chrome firefox opera safari iexplorer

Скільки «Українська національна лотерея» платить податків — державна таємниця?

28 березня 2017 о 14:55

В рамках проекту «#Нашбюджет — під громадський контроль!», ініційованого Громадським рухом Миколи Томенка «Рідна країна», до Міністерства фінансів був скерований запит для надання інформації щодо сплачених підприємством зі 100% іноземними інвестиціями «Українська національна лотерея» коштів до державного бюджету.

Міністерство фінансів, вважаючи себе некомпетентним у даному питанні, подало запит до Державної фіскальної служби.

У відповіді на запит директор департаменту моніторингу доходів та обліково-звітних систем класифікував інформацію про сплачені (а може, й не сплачені) кошти до державного бюджету «Українською національною лотереєю» як інформацію з обмеженим доступом.

Сьогодні заклади лотереї та спорт-лото на вулицях міст і містечок України можна побачити частіше, ніж продуктові магазини. За оцінками журналістів, станом на сьогодні «Українська національна лотерея» вже налічує біля півтори тисячі відділень. Тому бажання знати правду про сплаченні (чи не сплачені) податки для громадян – природне явище, а надання інформації – нормальна практика в демократичних країнах, де навіть компанії, що створюють передові технології, надають її для широкого загалу. А от державні структури України сумлінно приховують суму сплачених податків до державного бюджету «Українською національною лотереєю», прикриваючись Статтями 6 та 20 Закону України «Про інформацію».

Те, що держава так ретельно оберігає бізнес «любих друзів президента», наштовхує на думку: а чи взагалі «Українська національна лотерея» сплачує податки до бюджету?

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути