chrome firefox opera safari iexplorer

Українською книгою опікуватиметься нова державна установа

28 січня 2016 о 12:12

Парламентарі прийняли закон №3084 про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері

Депутати 232 голосами підтримали законопроект, передає Еспресо.TV.

«Ви знаєте, що сьогодні існує програма „Українська книга“, яка реалізується Держкомітетом з питань телерадіомовлення. Ми пропонуємо в цьому законопроекті з наступного року перенести реалізацію цієї програми до Українського інституту книги, який, по суті, є підрозділом Міністерства культури. Тобто питаннями книги буде опікуватись Мінкульт. Але опікуватись він буде не лише розподілом коштів, як це відбувається зараз, а підтримкою українських перекладів за кордоном, підтримкою перекладів на українську, захистом українського книжкового ринку», — сказав один із співавторів законопроекту, голова комітету ВРУ з питань культури і духовності Микола Княжицький.

Проголосований законопроект передбачає створення Українського інституту книги, який, будучи державною установою, виконуватиме державні програми з популяризації української літератури, здійснення фінансування публікацій українських книжок.

Створення та функціонування Українського інституту книги здійснюватиметься за рахунок коштів держбюджету України, а також коштів, отриманих з інших джерел, передбачених законопроектом.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути