chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогоріч видано на 15% менше найменувань книг українською

05 вересня 2012 о 15:55

Президент Асоціації книговидавців Олександр Афонін заявляє, що цього року кількість виданих найменувань книг українською мовою зменшилася на 15% порівняно з показниками минулого року.

Про це він заявив у коментарі «Радіо Свобода», пише Zaxid.net.

«На тиражі книговидавці виходять на ті ж самі, але основною причиною цього є не зростання так званої „загальнодоступної книги“, тобто книги, яка йде на ринок, а за рахунок збільшення фінансування на видання підручників для загальноосвітньої школи», – сказав Афонін.

За його словами, друк української книги цього року підтримали окремі обласні адміністрації, виділивши кошти, щоб закупити книги для шкільних бібліотек.

Як відомо, напередодні прем’єр Микола Азаров заявив, що цього року спостерігається зростання тиражів україномовних видань.

За його словами, показники зростання порівняно з минулим роком становлять 165 відсотків.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути