chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогоріч чорнобильці отримають в 10 разів менше пільг?

26 квітня 2011 о 14:35

Відповідно до законодавства, сьогодні чорнобильцям нараховано пільг на 70 мільярдів гривень, а в держбюджеті на 2011 рік передбачено лише 7 мільярдів 707 мільйонів гривень, що практично в десять разів менше, ніж прийнято у відповідності до законів.

Про це розповів Голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолій Семинога.

«Наразі існує інша проблема: сьогодні чорнобильці, маючи законодавче забезпечення, звертаються до суду, виграють ці суди, і їм держава вимушена компенсувати ці витрати», — зауважив політик, повідомляє УНН.

Нардеп також повідомив, що Кабінет Міністрів подав законопроект до ВР, в якому пропонує існуючі пільги у вигляді закону скасувати і запропонувати їх встановлювати постановою Кабміну.

«Проти цього категорично виступають сьогодні всі чорнобильці, і головним подарунком для них до 25-річниці буде, якщо ВР не проголосує за цей законопроект або Кабмін його відкличе», — сказав політик.

На думку Семиноги, чорнобильське законодавство дійсно потребує змін, але до цього процесу треба підходити виважено, щоб ті громадяни, які ціною власного життя врятували країну, мали всі соціальні гарантії.

«Інша річ, що, можливо, сьогодні треба переглянути ті ж самі зони забруднення, оскільки в деяких населених пунктах такого забруднення, як в перші роки, немає. Треба, може, якимось чином перерозподілити кошти на оздоровлення дітей та лікування», — резюмував Семинога.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути