chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові 25-26 березня вшанують пам’ять В’ячеслава Чорновола

23 березня 2017 о 09:40

25-26 березня у Львові відбудуться заходи, присвячені вшануванню пам’яті Героя України – В’ячеслава Чорновола.

Про це повідомляє ZIK з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Відтак, у суботу, 25 березня, о 12.00 керівництво області та міста покладуть квіти та запалять лампадки біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу у сквері біля Львівської обласної ради. Опісля заплановано чин панахиди.

Участь у заходах також візьмуть учні спеціалізованої середньої школи №46 з поглибленим вивченням англійської мови ім. В. Чорновола.

Окрім того, у неділю, 26 березня, у Львівській обласній філармонії відбудеться вечір пам’яті, присвячений В’ячеславу Чорноволу. Початок о 14.00.

Нагадаємо, у 2017 році виповнюється 80 років від дня народження (24 грудня 1937 р.) видатного українського політика, голови Львівської обласної ради першого демократичного скликання, Героя України – В’ячеслава Чорновола.

25 березня 1999 року він загинув за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе під Борисполем. Чимала частина суспільства досі переконана, що Чорновола прибрали як небезпечного конкурента на майбутніх президентських виборах.

Львівська обласна рада проголосувала за проголошення 2017 року – роком В’ячеслава Чорновола.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути