chrome firefox opera safari iexplorer

Як відпочити влітку у Буковелі і скільки це коштує?

16 травня 2017 о 14:17

Багато хто з нас при згадці курорту Буковель відразу уявляє собі засніжені гори, гірськолижні підйомники і траси. Звичайно, що у переважної більшості людей гірський відпочинок асоціюється суто із зимовою порою. Влітку, звичайно ж, краще відпочивати на березі моря, на теплому піску.

Але що ви відповісте, якщо ми скажемо, що Буковель дуже популярний не тільки взимку, але і влітку? Безумовно, за зимовий сезон, що триває з листопада по квітень включно, курорт відвідує близько 1,5 млн осіб, у тому числі з-за кордону. Але за літній сезон тут теж буває від 300 до 500 тисяч осіб, за підсумками 2015—2016 років.

Чим зайнятися влітку в Буковелі?

Для найменших відпочиваючих — дітей до 15 років — на курорті функціонує популярний ще в Радянському Союзі міжнародний табір «Артек-Буковель». Різноманітні тематичні програми, екскурсії, конкурси і відмінний настрій дітям тут забезпечено!

Дорослим же будуть цікаві такі напрямки відпочинку:

  • пляжний відпочинок і водні види спорту на березі штучних озер Буковеля, відкритих у 2014 році, з водою, що підігрівається;
  • екстремальне катання по гірських схилах, дорогах і бездоріжжю на супер-джипах Wrangler;
  • кінні і вело- прогулянки околицями курорту;
  • дорослі ігри у вигляді пейнтболу або страйкболу оцінять усі представники сильної статі.

Де зупинитися: огляд популярних готелів Буковеля

Якщо вірити сайту готелів Буковеля https://apartila.com/Bukovel-c621/hotels-154, то вибір для оренди тут досить великий. Ми рекомендуємо вам, для зручності відвідування всіх розваг курорту, зняти номер в готелі Буковеля або в селі Поляниця, що знаходиться на відстані 1 км від курорту.

Зазвичай, усі відпочиваючі розцінюють назви курорту і села як тотожні, тому зупиняються саме тут. Найближче селище, окрім Поляниці, де теж можна шукати готель, знаходиться в Татарові, за 10 км від курорту.

Говорячи про готелі Буковеля (Поляниці), можна відзначити, що у 2017 році нижній ціновий поріг на літо становить 200 грн/добу за 2-місний номер. Такі ціни надав на сервісі Apartila.com гостинний двір «Марілен», розташований в 2,5 км від курорту. Проживання з усіма зручностями в корпусах-зрубах, а на території працює піцерія і є басейн.

Для бажаючих оселитися ближче до трас, може підійти міні-готель «Лапландія», що знаходиться в 50 м від підйомника. Але тут здаються тільки котеджі під ключ на 8-12 осіб. Наприклад, один з котеджів на 8-10 осіб обійдеться в 2500—2900 грн/добу. Тобто, приблизно по 250-300 грн з людини. Це відмінний варіант для великої компанії!

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути