chrome firefox opera safari iexplorer

Матеріальне становище 60% українців за останній рік погіршилось

14 червня 2017 о 12:46

Майже дві третини українців (60%) стверджують, що за останній рік їхнє матеріальне становище погіршилося, майже у третини (30%) воно не змінилося і у 6% – покращилося, свідчать результати опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг».

Згідно з результатами дослідження, які були представлені на прес-конференції в середу, 14 червня, понад 60% респондентів не мають змоги оплачувати рахунки за житлово-комунальні послуги, в той час як 35% мають можливість їх оплачувати, повідомило агентство «Інтерфакс-Україна».

Крім того, абсолютна більшість опитаних (97%) відчувають на собі підвищення цін на споживчі товари і послуги у цьому році.

На думку 65% респондентів, головною причиною соціально-економічного становища, в якому зараз перебуває країна, є непрофесіоналізм і корупція влади. При цьому понад половина (54%) опитаних вважає головною причиною – військові дії на сході, майже третина (31%) – нездатність Верховної Ради приймати потрібні країні закони, 28% – непрофесіоналізм і корупцію попередньої української влади.

Як наголошується в результатах опитування, на заході України основною причиною вважають військові дії на сході, непрофесіоналізм і корупцію попередньої влади, тоді як на півдні і сході більше наголошують на непрофесіоналізмі і корупції чинної влади, нездатність парламенту приймати необхідні закони, відсутність політичного компромісу між опозицією і владою, проведення зовнішніми силами спецоперації з ослаблення України і низьку підтримку населенням реформ.

За результатами опитування, з тезою, що Україна сьогодні перебуває в стані хаосу, погодилися 85% респондентів (10% не згодні з твердженням), в стані розвалу – 75% (17% не згодні), в стані змін – згодні 44% (не згодні 50%). Разом з тим 21% згодні з твердженням, що Україна перебуває в стані розвитку (71% з цим не згоден), 17% вважають, що нинішній стан – консолідація (58% так не вважають).

Опитування провела 19-25 травня 2017 року соціологічна група «Рейтинг». Методом особистого формалізованого інтерв'ю опитали 2000 респондентів віком від 18 років. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Громадська думка

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути