chrome firefox opera safari iexplorer

Екстремали водного туризму з'їдуться на Полісся

06 липня 2017 о 17:05

Цими вихідними, 8-9 липня, на території національного природного парку «Прип'ять-Стохід» у Волинській області відбудеться щорічний Міжнародний фестиваль з екстремального водного туризму «Поліська регата-2017».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт національного природного парку «Прип'ять-Стохід».

«Під час заходу ви зможете поспілкуватися з природою, поринути у лагідні води озера Люб’язь і пройти привабливим маршрутом в заплутаних протоках Стоходу і Прип’яті. Спортивний дух змагань, екстрим, романтику подорожей і справжні пригоди гарантовано», — зауважили організатори змагань.

Зазначається, що в межах фестивалю буде проведено змагання на байдарках-двійках по трасі й на короткій дистанції, а також змагання на дерев'яних веслових човнах на короткій дистанції. Траса змагань міститиме два етапи: річка Стохід (смт Любешів (старт) – с. Сваловичі (проміжний фініш), р. Прип'ять (с. Сваловичі (старт) – с. Люб'язь (фініш). На учасників чекає дві зони з туристичного орієнтування.

Стартуватимуть команди від парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва «Любешівський». Особливістю маршруту стане те, що ширина заплави річки на ділянці змагань становить від 3 до 5 кілометрів, у заплаві безліч заболочених ділянок, десятки рукавів та старих русел, зарослих очеретом, чагарниками, болотяною травою. Тож орієнтуватися, зазначають організатори, складно.

Крім того, програмою передбачено спортивно-культурні дійства, присвячені святкуванню Івана Купала.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути