chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко: Уряд має розібратися зі зривом вступної кампанії-2017

18 липня 2017 о 14:44

Голова Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко звернувся до Прем’єр-міністра В. Гройсмана з вимогою невідкладно вирішити проблему з подачею документів для вступу до вищих навчальних закладів України.

М. Томенко звертає увагу на численні звернення від абітурієнтів та їхніх батьків стосовно проблем, що виникають цьогоріч при подачі документів для вступу до вишів.

Як відомо, згідно з Умовами прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в цьому році (затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 13.10.2016 № 1236), вступники мають подавати документи тільки в електронному вигляді. Однак вже в перший день вступної кампанії система почала працювати зі збоями. Станом на сьогодні, згідно з заявою заступника міністра МОН Володимира Ковтунця, «десь близько 40 тисяч заяв вступників не були належним чином зареєстровані, і зараз їх виправляють в ручному режимі. Дані загубилися під час відключення сервера, який завис». На думку чиновника, така ситуація відбулася через те, що не було розраховано належну потужність обладнання.

Вирішення цієї проблеми із прийманням документів вступників Міністерство освіти і науки України запропонувало вирішити самим вступникам – шляхом подачі таких документів вже у паперовому вигляді безпосередньо до вищих навчальних закладів.

Таким чином, завдяки непрофесійним діям Міністерства освіти і науки в черговий раз створено перешкоди для належного забезпечення приймання документів від вступників, що фактично зриває вступну кампанію. Микола Томенко звертає увагу на те, що строки подачі документів закінчуються 26 липня 2017 року, а отже, в абітурієнтів лишається дуже мало часу для підготовки і подання документів у паперовому вигляді.

Лідер Громадського руху «Рідна країна» переконаний, що на наступному засіданні Кабінету Міністрів України необхідно розглянути та вирішити проблеми з належним забезпеченням проведення вступної кампанії-2017, оскільки заручниками ситуації, що сьогодні виникла, є сотні тисяч абітурієнтів та їхніх рідних.

Розділи: Новини освіти

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути