chrome firefox opera safari iexplorer

Краєвиди Севастополя зобразили на російських рублях

12 жовтня 2017 о 13:15

Центробанк Росії ввів в обіг банкноту номіналом 200 рублів із зображенням краєвидів окупованого Севастополя у четвер, 12 жовтня.

Про це повідомляє Україна молода з посиланням на сайт Центробанку РФ.

На лицьовій стороні банкноти міститься зображення Пам'ятника затопленим кораблям, а на зворотній — вид на Херсонес Таврійський.

Глава Центробанку Росії Ельвіра Набіулліна стверджує, що «Севастополь як регіон на нових банкнотах був обраний шляхом народного голосування в 2016 році».

 umoloda.kiev.ua

За словами Набіулліної, перші купюри надійшли в обіг в четвер, а масове введення заплановане на грудень 2017 року.

Як повідомляла «УМ», 10 жовтня під час виступу в Страсбурзі президент Чехії запропонував заплатити Україні компенсацію «грошима, нафтою чи газом» та узаконити анексію Криму. Ці слова викликали хвилю обурення в Україні. Президент Петро Порошенко заявив у Стразбурзі, що «Україна не торгуватиме Кримом».

Розділи: Суспільство

9 травня

Інші дати
Роман Андріяшик
1933 – український письменник, журналіст, лауреат Шевченківської премії за роман про Ю. Федьковича «Сторонець».
Розгорнути
День Перемоги
Пам’ять серця… Пам’ять сивини… Пам’ять тих, що не прийшли з війни. Пам’ять – наче квіти на броні… Сонце усміхається мені. (Микола Сингаївський)
Розгорнути
Народився Володимир Гнатюк
(1871, с.Велеснів, Тернопільська область - 1926) – український фольклорист, етнограф, мовознавець, літературознавець. Започаткував систематизоване видання фольклорних та етнографічних матеріалів («Галицько-руські анекдоти», «Галицько-руські народні легенди», «Коломийки», «Колядки та щедрівки».
Розгорнути