chrome firefox opera safari iexplorer

Киян закликають підтримати петицію про заборону російського шансону в громадському транспорті

27 жовтня 2017 о 13:22

На сайті Київської міської ради зареєстрована електронна петиція, автори якої вимагають заборонити російський шансон та попсу в громадському транспорті Києва.

«Кожен з нас щодня користується громадським транспортом, зокрема маршрутними таксі. Дуже часто водії маршруток вмикають музику на повну гучність на весь салон. Вважаємо таку практику неприпустимою з огляду на наступне:

— це шкодить безпеці руху,оскільки заважає водієві чути сигнали від ін... учасників дорожнього руху або пасажирів (напр., прохання про зупинку за вимогою або про екстрену зупинку, коли пасажирові стало погано);

— на думку дуже багатьох пасажирів музика, яка лунає в маршрутках, є вкрай низькоякісною (так звана «попса», переважно російська). Звісно, що кожен має право на власні музичні вподобання, але ніщо не дає водієві маршрутки права нав’язувати свої музичні смаки всім пасажирам», — вважають ініціатори петиції.

Вони нагадують, що відповідно до постанови КМУ «Про правила дорожнього руху» п.2.3: «Для забезпечення безпеки дорожнього руху водій зобов'язаний: … б)…не відволікатися від керування цим засобом у дорозі…» ., п. 5.5: «Пасажир під час користування транспортним засобом має право на: а) безпечне перевезення…».

Постанова КМУ «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту» п.40: «За договором перевезення пасажира автобусом перевізник зобов'язується безпечно перевезти пасажира до пункту призначення...».

А відповідно до Конвенції ООН «Про дорожній рух» ст.7 п1.: « Водієві транспортного засобу слід уникати будь-яких дій, які непов'язані з водінням.»

Виходячи з цього та беручи до уваги вказані норми законодавства автори петиції пропонують Київраді та Київській міській державній адміністрації:

  1. Заборонити відтворення музичних творів та будь-якого звукового супроводу (крім оголошення зупинок та важливої інформації щодо перевезення ) при поїздках в громадському транспорті м. Києва;
  2. Внести відповідні зміни до нормативних актів на рівні міста Києва, що визначають для громадського транспорту умови надання послуг перевізниками, передбачивши відповідальність останніх за їх порушення;
  3. Здійснювати систематичний контроль за дотриманням перевізниками в громадському транспорті вимог щодо недопущення відтворення музичних творів чи іншого звукового супроводу.

ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ МОЖНА ТУТ.

Розділи: Суспільство