chrome firefox opera safari iexplorer

Роботу за кордоном шукають 44% українців

03 жовтня 2017 о 15:44

Можливості працевлаштування за кордоном, за результатами дослідження міграційних настроїв населення, шукають 44% українців.

Такі дані оприлюднив на прес-конференції у вівторок керівник Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«44% українців шукають можливості працевлаштування за кордоном. Серед молоді охочих отримати роботу за кордоном 68%, серед осіб середнього віку — таких 52%, а серед найстарших — лише 20%. Люди з вищою освітою, і люди забезпечені — це ті, хто скоріше хотіли б працювати за кордоном,» — сказав Антипович.

Він зазначив, що з вересня 2016 року на 5% зросла кількість людей, які хотіли б поїхати на постійне місцепроживання за кордон, і на 3% стало більше тих, хто хотів би працювати за кордоном. «Усі регіони України приблизно в однаковій кількості висловлюють бажання отримати роботу за кордоном. Чоловіки більше, аніж жінки, хотіли б працювати за кордоном», — зауважив він.

При цьому, за його словами, більшість українців не розглядають можливість еміграції і мають намір повернутися із заробітків на батьківщину.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути