chrome firefox opera safari iexplorer

Що сталося зі столицею після снігопаду?

26 грудня 2017 о 10:49

У вихідні кияни стали масово скаржитися, що з столичних дворів перестали вивозити сміття.

Наслідки снігопаду, який пройшов ще на початку минулого тижня, кияни «розгрібають» до цього часу. У вихідні кияни стали масово скаржитися, що з столичних дворів перестали вивозити сміття, з дахів погано прибирають брили і бурульки, а вже підталий сніг втопив місто в калюжах.  <p style="text-align: justify;">Борщагівська. Жителі чекають, коли приберуть сміття, що скупчилося</p>

Борщагівська. Жителі чекають, коли приберуть сміття, що скупчилося. Автор фото: Олександр Яремчук, «Сегодня»

 Величезна кількість сміття у дворах

Про величезну кількість сміття, яке лежить не тільки в контейнерах, а й поруч на землі, повідомляли жителі вулиць Знам'янської, Героїв Севастополя, Борщагівської, 152-а, Виборзької, 31/37-а, Дінця, 9, в Солом'янському районі, проспекту Леся Курбаса – в Святошинському, вул. Флоренції – в Дніпровському, вул. Щербаківського, 63, і вул. Льва Толстого, 22, в Шевченківському районі. І це далеко не повний перелік.

___15

Вулиця Щербаківського. Біля житлових будинків – вже величезне звалище. Фото: Д. Костюк

Люди кажуть, що скупчилося сміття не за вихідні – вивозити його перестали набагато раніше. «Шепелева, 14. Сміття не вивозять більше тижня, картина страшна ... і аромати», – пише Дарина Яковлєва в групі «Мій Відрадний» в Facebook. «Оригінальна прикраса київських дворів до свят», – іронізують кияни.

Жителі в усьому звинувачують снігопад. Нагадаємо, за добу 19 січня і на наступний день випала майже половина місячної норми опадів. «Всі вже забули, як через сніг в заторах стояли? Звичайно, сміттєвозам важко заїхати в засніжені двори, та ще й коли всі проїзди перекриті припаркованими машинами», – говорить киянка Марина Корж.

Співробітники комунальних служб виправдовуються:

 "Дійсно, проблема з перенакопиченням сміття біля контейнерних майданчиків виникла в зв'язку з тим, що через величезну кількість снігу під'їзд нашої великогабаритної техніки до них був сильно ускладнений. На сьогоднішній день (понеділок. – Авт.) ситуація вирівнюється, динаміка позитивна. І жеки, і ми підтягли свою роботу. Співробітники експлуатаційних організацій більш-менш почистили території дворів, та й погода вже сприятлива – все тане. Додаткові сили і транспорт зараз спрямовуємо для прибирання того, що лежить біля контейнерів. Плануємо, що вже у вівторок увійдемо в звичайний графік", – пояснив нам в. о. директора КП «Київкомунсервіс» Максим Ляшкевич.

Калюжі і бурульки на вулицях Києва

Примхи погоди доставляють киянам та інші незручності. Через талий сніг в переходах, на тротуарах і дорогах утворилися цілі озера. Нависла небезпека і над головами: з дахів будинків масово падають бурульки і снігові брили. Від них вже постраждало більше десятка осіб і було пошкоджено декілька авто. Крім того, рятувальники знімають з дахів різні конструкції, які були зламані під вагою снігу.

«У неділю на вул. П. Запорожця, 7-а, демонтували аварійну металеву огорожу», – повідомили в Київській аварійно-рятувальній службі.

Джерело: Сегодня
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути