chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко презентував мешканцям Ніжина фільм з циклу «7 чудес України»

01 лютого 2018 о 13:49

В рамках Всеукраїнської акції «7 чудес України» Микола Томенко презентував мешканцям та гостям Ніжина фільм про історію міста. Він зазначив, що унікальність міста, перш за все, полягає у значній  кількості пам’яток історії та архітектури, що робить місто фактично музеєм «під відкритим небом».

Захід відбувся 31 січня в актовому залі Ніжинського агротехнічного інституту. Глядачами стали представники влади міста, громади Ніжина, місцеві історики, краєзнавці.

Ініціатор акції подякував за допомогу у створенні фільму міському голові Анатолію Ліннику, Народному депутату Олександру Кодолі та ректору Ніжинського аграрного інституту Василю Лукачу.

“Ми керувалися таким принципом – кожен фільм проекту першою має побачити громада міста, а потім відео вже вийдуть на телеканалах країни”, – сказав під час презентації фільму організатор проекту “7 чудес України: історичні міста і містечка” Микола Томенко.

Він також зазначив, що телеканал ZIK розпочав показ фільмів. Ніжин покажуть вже в неділю 4 лютого о 16.30.

Нагадаємо, ці пізнавальні відео присвячені 10 містам-переможцям останнього етапу акції фонду “Рідна країна” «7 чудес України: історичні міста та містечка»: Бердянську (Запорізька обл.), Білій Церкві (Київська обл.), Галичу (Івано-Франківська обл.), Диканьці (Полтавська обл.), Каневу (Черкаська обл.), Ніжину (Чернігівська обл.), Хусту (Закарпатська обл.), а також – Бердичеву (Житомирська обл.), Жовкві (Львівська обл.) та Теребовлі (Тернопільська обл.). Хронометраж кожної серії – 18-20 хвилин.

Раніше на українських телеканалах транслювалися короткі версії цих фільмів.

Джерело: nizhynnews
Розділи: Суспільство

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути