chrome firefox opera safari iexplorer

Політична реклама влади під прикриттям соціальної

26 лютого 2018 о 11:58

Останнім часом влада активно вдається до власної політичної реклами під прикриттям соціальної. Це означає, що реклама Президента Порошенка, Прем`єр-міністра Гройсмана і Генпрокурора Луценка розміщується БЕЗОПЛАТНО на правах соціальної, що прямо суперечить чинному законодавству.
Нагадую, що стаття 1 Закон України «Про рекламу» визначає соціальну рекламу як інформацію, що «спрямована на досягнення суспільно корисних цілей, популяризацію загальнолюдських цінностей»

Стаття 12 передбачає, що «соціальна реклама не повинна містить посилань на конкретний товар та/або його виробника, на рекламодавця ( за винятком випадків, коли рекламодавцем є громадська організація).»

Отож, реклама діяльності Порошенка, Гройсмана, Луценка... є рекламою політичною і комерційною,тобто такою, що має на меті політичні (виборчі) цілі та повинна розміщуватися виключно за кошти.

Натомість, телеканали, очевидно, отримали листи-прохання від відповідних структур влади та з Нацради з питань телебачення і радіомовлення і, відповідно, розмістили цю ПОЛІТИЧНУ РЕКЛАМУ БЕЗОПЛАТНО ЯК СОЦІАЛЬНУ!

P.S. В кінці варто було б написати традиційно — про звернення до відповідних структур щодо відповідальності за порушення Закону.
Проте, в країні, де «ВЛАДА ПОЗА ЗАКОНОМ» це немає жодного сенсу.

Микола Томенко

лідер Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Політика

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути