chrome firefox opera safari iexplorer

Екологічна катастрофа в Україні: чорний дощ на Прикарпатті

08 березня 2018 о 11:10
firtka.if

Мешканці прикарпатського міста Бурштини  оприлюднили у мережі фото чорного дощу, який спустився минулої доби на місто та ближні села.

Світлини на яких одяг та автівки вкриті брудом від дощу показала місцева мешканка Уляна Суховій, пише Фіртка.

Варто додати, що за останніх кілька років викиди з труб на Бурштинській ТЕС мають темно-сіре, а то й чорне забарвлення. Соцмережами ширяться фото з чорним осадом на підвіконнях, авто та випраній білизні. А мешканці навколишніх населених пунктів скаржаться, в районі значно зросла кількість онкозахворювань.

Більше того, два тижні тому, в Бурштині випав «сірий сніг», світлинами та відео якого містяни охоче діляться у соцмережах.

 

Джерело: firtka.if
Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути