chrome firefox opera safari iexplorer

В Черкасах тривають Чемпіонати ДСНС України з пожежно-прикладного спорту (фото, відео)

29 березня 2018 о 15:32

Сьогодні у спортивному комплексі Черкаського інституту пожежної  безпеки ім. Героїв Чорнобиля тривають чемпіонати ДСНС України з пожежно-прикладного спорту у приміщеннях. Учасники змагаються у подоланні 100-метрової смуги з перешкодами та підніманні по штурмовій драбині у вікно 4 поверху.

Напередодні тут уже нагороджували перших переможців. У фінальному забігу у вправі “Підіймання по штурмовій драбині” впевнену перемогу здобув  Олександр Андрійчук (Волинська обл.),  друге місце – Анатолій Блажко (Дніпровська обл.) та 3-є – Євген Бельченко (Одеська обл.).

Загалом, цього року в Черкаси приїхало 27 команд із різних куточків України. Уперше серед учасників чемпіонатів – 37 дівчат. Цей факт підкреслив у своєму зверненні під час відкриття змагань глава ДСНС Микола Чечоткін. “Мене переповнює радість і гордість за наших жінок, які працюють в ДСНС”, – сказав Чечоткін.

Аліна Доброскок і Ірина Деркач (на фото ліворуч) приїхали в Черкаси у складі збірної команди Чернігівської області. Батько 19-річної студентки фізмату Національного університету “Чернігівський колегіум” ім. Т.Г Шевченка – тренер з пожежно-прикладного спорту, тому дівчина буквально зростала в атмосфері тренувальних залів і змагань з цих дисциплін, дружби і підтримки, яка існувала в команді.  Відтак була морально готова до перших у своєму житті змагань в пожежно-прикладному спорті. Обидві учасниці зізнаються, що переповнені емоціями і головне було – подолати свій страх і правильно мотивувати себе. “Впевнена, що жінкам у системі ДСНС є місце. І якщо безпосередньо брати участь у порятунку на пожежах чи НС може бути фізично важче, та робота медичної сестри чи психолога, інша допомога потерпілим – тут ми теж можемо проявити себе повною мірою”, – каже Ірина Деркач. 

Як зазначив у своєму виступі в ході урочистого відкриття змагань віце-президент Національного олімпійського комітету України Микола Томенко,  пожежно-прикладний спорт поєднує в собі і спортивні змагання, і професійну підготовку, розвиває найкращі людські якості: силу і сміливість, вправність та витривалість, цілеспрямованість і кмітливість, вміння миттєво реагувати на ситуації та працювати у команді. “Цей вид спорту демонструє готовність хлопців і дівчат захищати Україну і в мирний, і у військовий час, – сказав Томенко. – Найважливіше нам сьогодні – повернути в Україну моду на активний і спортивний спосіб життя”.
Микола Томенко і срібний призер Олімпіади-2016 Сергій Куліш передали в. о. начальнику інституту Олександру Тищенку національну олімпійську символіку в Народний музей ЧІПБ.


Також Микола Володимирович вручив м’яч за перемогу в XVI Універсіаді Черкаської області серед ВНЗ з волейболу жіночій команді ЧІПБ, а саме – капітану команди другокурсниці Олександрі Пономаренко.

Надалі на сцену запросили Головного суддю змагань, Віце-президента Федерації пожежно-прикладного спорту України Олександра Тарасова, якому Олександр Тищенко та легенда українського футболу Вадим Євтушенко з нагоди 60-річного ювілею подарували футболку СК “Рятівник” та футбольний м’яч із підписами відомих футболістів ФК “Динамо” Київ.

Змагання триватимуть до 30 березня.

Фото Сергія Черкасова та ЧІПБ

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути