chrome firefox opera safari iexplorer

Скільки має коштувати справжній сир в магазині

24 липня 2018 о 13:38
ukr.segodnya.ua

80 % сирів, які виробляються сьогодні в Україні, це варіації напівтвердого сичужного «російського» сиру, зазначають фахівці. Дозрівають ці сири від місяця до двох і мають жирність 35−50%. Іноді в них додають щось для смаку: пряжене молоко, зелень, горіхи і тд.

Олександр Деркач співвласник групи «Молочний альянс», розповів Agronews про те, скільки ж має коштувати справжній сир на українському національному ринку:

«При вартості молочної сировини 7,50 грн за літр, рентабельності виробництва 10% надбавку торгових мереж від 18% до 25% (вище, ніж по маслу), вона повинна складати близько 160 грн за кг», — ділиться мінімальною ціною на продукт Олександр Деркач.

Не зважаючи на досить низьку ціну на сировину, деякі виробники заміняють молочні жири рослинними. Це не забороняється законодавством, але в такому випадку продукт повинен називатися «сирним продуктом» і це повинно бути чітко і однозначно вказано на упаковці. Хоч деколи, виробники нехтують цим правилом.

«Собівартість такого „сиру“ рази в півтора нижче ціни реального сиру», — зазначає Деркач

Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути