chrome firefox opera safari iexplorer

«Рідна країна» передала півтисячі українських книг на Донеччину

31 травня 2019 о 14:36

«Рідна країна» передала півтисячі українських книг на Донеччину

До всесвітнього Дня захисту дітей засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко передав півтисячі нових дитячих книг українських та зарубіжних авторів новоствореній Донецькій обласній бібліотеці для дітей. 

Микола Томенко розповів,що це не перша просвітницька ініціатива команди. Акція «Українська книга дітям Донеччини», ініційована фондом, вже декілька років допомагає зацікавити молоде покоління читати якнайбільше українською мовою.

«Наш фонд особливу увагу приділяє бібліотекам, які обділені увагою з боку держави. Ми вже декілька років передаємо просвітницькі напрацювання «Рідної країни» освітнім закладам Донеччини та Луганщини. Цього разу півтисячі книг ми зібрали спільно з директором видавництва «Веселка» Олексієм Бондаренком та Головою Держкомітету телебачення та радіомовлення Олегом Наливайком. Передати книги нам допомогла директор Національної бібліотеки України для дітей Алла Гордієнко.»

Також Томенко зазначив, що основна ідея акції «Українська книга дітям Донеччини» полягає в тому, що книжка про добро, повагу до історії та культури рідного краю об`єднує. 

«Через книги ми намагаємося об’єднати всіх дітей України, зробити їх єдиною сім’єю. Ми віримо, що таким невеликим внеском робимо добру справу для того, щоб наші діти більше читали, а отже й любили та шанували Україну. Адже варто пам’ятати: доки ви читаєте, доти ви людина.»

Предствник фонду «Рідна країна» Олександр Федоренко з керівництвом Національної бібліотеки України для дітей

Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути