chrome firefox opera safari iexplorer

Просвітницькі проекти «Рідної країни» мандрують Україною

09 квітня 2021 о 16:17

Засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко на запрошення освітян Черкащини презентував просвітницькі проекти для викладання історії, правознавства, української мови і літератури, географії в Золотоніській школі-інтернаті. Під час заходів також домовилися про співпрацю в межах іншого проекту «Здоровим і спортивним бути модно». 

Микола Томенко як голова Наглядової ради НУБІП розповів про стратегію розвитку та навчальні програми Університету студентам Золотоніського технікуму ветеринарної медицини й передав навчальну літературу для бібліотеки закладу.

На зустрічі було підняте питання щодо проблеми Закону «Про повну загальну середню освіту».

«Неадекватна остання редакція Закону про повну середню освіту передбачила в прикінцевих положеннях обов‘язок до 1 липня 2021 року засновникам санітарних шкіл-інтернатів змінити тип закладу на один із типів закладів середньої освіти або припинити їх діяльність. Відсутність чіткого механізму змінити типу закладів вже призвів до закриття десятків спеціалізованих закладів для дітей із захворюваннями. Буду інформувати МОН і депутатів ВР про необхідність перенесення терміну, щонайменше до 1 липня 2024 року та вироблення зрозумілого і реалістичного механізму структурних змін у системі середньої освіти.Залишаюся при своїй думці: поспішна і непродумана, так звана оптимізація закладів освіти — шкідлива і вимагає серйозного редагування.А правильно і справедливо в умовах децентралізації розпочати з оптимізації видатків на утримання влади та фантастичних премій для чиновництва!»

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути