chrome firefox opera safari iexplorer

Український роман, який став «Книгою року ВВС», можна послухати у форматі аудіокниги

13 квітня 2021 о 17:14

Аудіокнига української письменниці Тамари Горіхи Зерні «Доця», яку читає акторка та громадська активістка Римма Зюбіна для Радіо Культура, доступна для прослуховування.

Події роману «Доця» розгортаються навесні-влітку 2014 року в Донецьку під час російсько-української війни. Донбас — це точка обнуління, місце сили, де прозвучали найважливіші запитання. І тільки там заховані потрібні відповіді. Та де все починалося, там все і завершиться, коли історія пройде чергове коло, і вічний змій Уроборос знову вкусить себе за хвіст. Саме тут героїня втратила родину, дім, роботу, ілюзії — і саме тут зібрала уламки життя заново, віднайшла новий смисл і нову опору. 

Нагадаємо, що роман «Доця» був відзначений премією Книга року BBC в 2019 році. Планується екранізація книжки.

Частина 1: https://bit.ly/39JwQje

Частина 2: https://bit.ly/2Q3DtG7

Джерело: PEN Ukraine
Розділи: Новини культури

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути