chrome firefox opera safari iexplorer

Щоб стати Україною, треба стати громадянами України: до 25-річчя Конституції України

26 червня 2021 о 14:08

З ініціативи Громадського руху «Рідна країна» в Києві відбувся Круглий стіл до 25-річччя ухвалення Конституції новітньої України. Темою визначили таке: «Конституція - як світогляд для об'єднання українського суспільства».

Наші головні тези для об‘єднання в новітній український рух.
Ми підтримуємо і впроваджуємо ідеї:
— УКРАЇНОЦЕНТРИЗМУ — НАЦІОНАЛЬНА ДЕРЖАВА;
— ЛЮДИНОЦЕНТРИЗМУ — СОЦІАЛЬНА ДЕРЖАВА;
— СТАЛОГО РОЗВИТКУ — ЕКОЛОГІЧНА ДЕРЖАВА;
— ПРІОРИТЕТУ ПРАВА — ПРАВОВА ДЕРЖАВА.

Ми обстоюємо ЕКОНОМІЧНИЙ та ДІЄВИЙ ЩОДЕННИЙ ПАТРІОТИЗМ.
Нашими ідеологічними опонентами є:
— представники російського світу в Україні;
— олігархія та її політичні слуги;
— охлократія та її владні репрезентанти…
Ми також переконані, що нинішню державу РУЙНУЄ деструктивна боротьба двох політиків та їх затятих прихильників в НЕСКІНЧЕННОМУ ДРУГОМУ ТУРІ.

Ми звертаємося до команд ЗЕЛЕНСЬКОГО і ПОРОШЕНКА з пропозицією перенести весь свій запал боротьби проти Путінської Росії, корупції та олігархів!

Наші першочергові плани:
— організація просвітницьких заходів для вивчення та застосування норм Конституції в інтересах кожної ЛЮДИНИ як самодостатньої ОСОБИСТОСТІ;
— здійснення моніторингу та інформування про використання коштів державного і місцевих бюджетів з метою формування культури СВІДОМОГО ПЛАТНИКА ПОДАТКІВ;
— пропагування та підтримка проектів у царині вивчення української історії, культури, мови, Конституції для перетворення всіх мешканців країни у правдивих ГРОМАДЯН УКРАЇНИ.

Настав час не ЧЕКАТИ і ПРОСИТИ, а ДІЯТИ.

Бо, перефразовуючи класика, наша Конституція — як «НОВИЙ і ПРАВЕДНИЙ ЗАКОН», повинна почати працювати в інтересах ВСІХ ГРОМАДЯН, а не лише «обраних»!

Подяка за дружні поради та консультації під час Круглого столу Володимиру ФІЛЕНКУ, Олесю ДОНІЮ, Петру СТЕЦЮКУ

Микола Томенко, очільник Громадського руху «Рідна країна»

Розділи: Громадянська

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути