chrome firefox opera safari iexplorer

Вийде друком книга про видатних українок 20 століття

19 липня 2021 о 22:09

Журналіст, історик та засновник «Історичної правди» Вахтанг Кіпіані видає збірник про видатних українок ХХ століття – «Україна жіночого роду». Книга вийде друком у видавництві Vivat.

У Vivat кажуть, що нова книга Кіпіані попередньо вийде 2 серпня 2021 року. 

«До книги увійшло 26 історій про жінок, чий внесок раніше не був оцінений – це лікарки, вчительки, учасниці національно-визвольного руху, політув’язнені, журналістки, культурні діячки. У цій книзі можна знайти інтерв’ю, свідчення, архівні документи й довідки про українок, які з’являлися на ресурсі «Історична правда».  Наприклад, унікальне інтерв’ю Квітки Цісик, статті про докторку медицини Розалію Ліфшиць-Винниченко, підпільницю Ірину Тимочку «Христю» й письменницю Олену Телігу; розмова з Валентиною Шевченко, яка очолювала Президію Верховної Ради УРСР під час аварії на ЧАЕС», – йдеться в описі.

Кожна історія в книзі має свого автора-дослідника, серед них: Іван Ольховський, Оксана Кісь, Кирило Стеценко, Оксана Левантович, Володимир В’ятрович, Марта Гавришко та інші.

Книга вже доступна до передплати на сайті Vivat.

Розділи: Культурна

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути