chrome firefox opera safari iexplorer

Про «ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНИЙ ОБОВ‘ЯЗОК»: від Брежнєва до Путіна

15 лютого 2022 о 18:29

Сьогодні — 33-річниця виводу Обмеженого контингенту військ з Афганістану. Як відомо, причиною військової допомоги, так звані «Брежнєвські старці», вважали обов‘язок КПРС допомогти братній пролетарській партії — НДПА та не допустити в цей регіон впливу НАТО. За майже 10 років «інтернаціональної допомоги» військові втрати обмеженого контингенту за офіційними даними склали: військові — 14 427 осіб; КДБ — 576; МВС — 28; Поранено і контужено — 463 000 осіб. Серед них українців загинуло біля 3 000, поранено — біля 11 000, з них біля 5 000 повернулися інвалідами. Незалежні експерти стверджують, що реальні цифри загальних втрат Обмеженого контингенту військ можуть сягати більш як 100 тисяч! Нині весь світ в очікуванні реалізації можливого нового «інтернаціонального обов‘язку» вже від Путіна. Аргументами причин для так званої військової «інтернаціональної допомоги» практично не змінилися. Лише тепер Путін хоче захистити «братню, православну й російськомовну Україну від націоналістів, а Росію від НАТО. З огляду на це, виглядає МАРАЗМОМ і ЦИНІЗМОМ подальше публічне використання в сучасній Україні терміну «воїни-інтернаціоналісти» та збереження БУДЬ-ЯКИХ відносин з Російськими організаціями афганців, які традиційно підтримують Путіна. 

Нагадаємо, що Микола Томенко, який був часником бойових дій в Афганістані з 1983 по 1985 роки, старшим сержантом, ще в 1989 році у своїй статті «Ми були добрими окупантами» висловився проти вживання терміну «інтернаціональний обов‘язок», як неадекватного. Він переконаний, що його побратими-ветерани війни, які підтримали Революції Гідності, а нині всіляко допомагають нашій Українській Армії, солідарні з ним! 

Здоров‘я і витримки Вам, миру і спокою — Україні! 

НІКОЛИ ЗНОВУ! 

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути