chrome firefox opera safari iexplorer

Про «ІНТЕРНАЦІОНАЛЬНИЙ ОБОВ‘ЯЗОК»: від Брежнєва до Путіна

15 лютого 2022 о 18:29

Сьогодні — 33-річниця виводу Обмеженого контингенту військ з Афганістану. Як відомо, причиною військової допомоги, так звані «Брежнєвські старці», вважали обов‘язок КПРС допомогти братній пролетарській партії — НДПА та не допустити в цей регіон впливу НАТО. За майже 10 років «інтернаціональної допомоги» військові втрати обмеженого контингенту за офіційними даними склали: військові — 14 427 осіб; КДБ — 576; МВС — 28; Поранено і контужено — 463 000 осіб. Серед них українців загинуло біля 3 000, поранено — біля 11 000, з них біля 5 000 повернулися інвалідами. Незалежні експерти стверджують, що реальні цифри загальних втрат Обмеженого контингенту військ можуть сягати більш як 100 тисяч! Нині весь світ в очікуванні реалізації можливого нового «інтернаціонального обов‘язку» вже від Путіна. Аргументами причин для так званої військової «інтернаціональної допомоги» практично не змінилися. Лише тепер Путін хоче захистити «братню, православну й російськомовну Україну від націоналістів, а Росію від НАТО. З огляду на це, виглядає МАРАЗМОМ і ЦИНІЗМОМ подальше публічне використання в сучасній Україні терміну «воїни-інтернаціоналісти» та збереження БУДЬ-ЯКИХ відносин з Російськими організаціями афганців, які традиційно підтримують Путіна. 

Нагадаємо, що Микола Томенко, який був часником бойових дій в Афганістані з 1983 по 1985 роки, старшим сержантом, ще в 1989 році у своїй статті «Ми були добрими окупантами» висловився проти вживання терміну «інтернаціональний обов‘язок», як неадекватного. Він переконаний, що його побратими-ветерани війни, які підтримали Революції Гідності, а нині всіляко допомагають нашій Українській Армії, солідарні з ним! 

Здоров‘я і витримки Вам, миру і спокою — Україні! 

НІКОЛИ ЗНОВУ! 

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути