chrome firefox opera safari iexplorer

Галерея «АВС-арт» презентує групову виставку «ЗВИТЯЖНІ»

02 липня 2022 о 20:18

Ідея цієї виставки народилася під час наших мистецьких розмислів і чину в умовах воєнного стану. Що робить нас, українців, стійкими, сильними, незламними, нескореними, незборимими перед лютою й нелюдською навалою ворога?

 І з цього смислового поля виокремилося й повело за собою, наче дороговказ, означення – звитяжні. Звитяга – те, на чому століттями тримається наша історія, чим зрошена наша земля й осяяне небо, що наповнює душі наших людей. І, зрештою, що характеризує українське мистецтво – адже йому доводилося й доводиться оберігати свої парості від нещадних імперських чобіт. Опрацьовуючи галерейну колекцію живопису й графіки, ми утвердилися в думці: увесь дібраний візуальний ряд, представлений в нинішній експозиції, – рефлексія звитяжності українського духу. Це й шевченкіана С.Караффи-Корбут і В.Кириченка, козацька тема у творчості Ю.Коваленка й А.Фурлета, карпатська героїка в роботах М.Демцю та Г.Якутовича. Портрети історичних достойників у О.Мінька й Б.Буряка, образи берегинь роду в О.Кульчицької, В.Зарецького, С.Гнойового. А ще – екзистенційний драматизм композицій Л.Воєдила, І.Марчука, С.Савченка, П.Гончара й багато інших яскравих творів визначних художників, класиків і сучасників українського образотворення. 

Наша адреса: м. Київ, вул. Глибочицька, 32-В, 3-й поверх.

Виставка працює 5 – 28 липня 2022 з 12:00 до 18:00 щодня, крім неділі та понеділка. Вхід вільний.

Контактний телефон: +380 (44) 359 11 33      E-mail: gallery.avsart@gmail.comСайт: www.avsart.com.ua    Сторінка у Фейсбуці: @avsart.gallery