chrome firefox opera safari iexplorer

На «Бібліофесті» співатимуть твори Ліни Костенко та покажуть старовинні Євангеліє

22 вересня 2015 о 10:29

На цьогорічний бібліофест готують безліч виставок, презентацій, флеш-мобів та майстер класів. Ще у Тернопіль завітає Лілія Кобільник, яка презентує «Пісні на вірші Ліни Костенко». Фестиваль триватиме з 28 до 30 вересня.

На тернополян чекає виставка відтворених памяток давньоруської писемності Рукописної майстерні Юрія Храпая, яку відкриють 28 вересня у обласному краєзнавчому музеї.

— Виставка Юрія Храпая буде не просто окремим заходом, — коментує заступник міського голови Олександр Смик. — Хочу нагадати, що тільки президент держави може торкнутись Пересопницького Євангеліє. Якось так сталось у нас. А на виставці у кожного тернополянина буде можливість побачити копію цієї книги.

На відкритті виставки буде присутнім і сам реставратор книг Юрій Храпай. Крім Пересопницького Євангеліє, представлять Луцьке Євангеліє 14 ст., Холмське Євангеліє, «Руську правду», київські рукописи.

— Приїде Лілія Кобільник, — продовжує пан Смик. — Вона — єдина, хто має право співати твори Ліни Костенко.

Загалом тернопільським інтелектуалам буде чим зайнятись з 28 до 30 вересня, адже у рамках «Бібліофесту» проведуть 75 заходів.

— Ми підготували безліч подій як для дорослих, так і для дітей, — каже Олександр Смик.

А закриють «Бібліофест» ювілейним вечором присвяченим 50-річчю фільму С.Параджанова «Тіні забутих предків».

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути