chrome firefox opera safari iexplorer

У Донецьку отруїлися майже 30 малюків

05 квітня 2011 о 11:11

Близько 30 малюків у Донецьку знаходяться в інфекційному відділенні міської лікарні № 1 (лікарня Вишневського) з діагнозом «отруєння».

Цю інформацію підтвердила заступник головного державного санітарного лікаря Донецької області з епідеміологічних питань Тамара Беломеря, передає «Остров».

«Я підтверджую, що діти захворіли», — сказала медик, пообіцявши оприлюднити детальну інформацію про цей інцидент пізніше.

Імовірно, діти напередодні госпіталізації вживали молочну продукцію молочної кухні Ворошиловського району: сир, сметану і кефір. Зараз підприємство закрите.

Санітарна епідеміологічна станція взяла проби всіх молочних продуктів, виготовлених молочною кухнею, для проведення аналізу на предмет їх інфікування. Чи пов'язано групове отруєння дітей з роботою саме цієї молочної кухні говорити поки рано.

Точна кількість дітей, батьки яких звернулися за допомогою з діагнозом «отруєння» з'ясувати не вдалося. За різними даними, мова може йти 25-35 малюків.

Потрапила під підозру молочна кухня була урочисто відкрита в Донецьку 17-го грудня 2010 після реконструкції в присутності міського голови Олександра Лук'янченко.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути