chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві влаштували перегони малюків

18 травня 2011 о 09:31

За звання кращого плазуна позмагалися київські малюки. У столиці для них влаштували бебі-драйв. Участь у перегонах брали діти до трьох років. Утім більшість учасників — це немовлята, які ходити ще не вміють, а повзають краще за своїх старших суперників.

Разом із малюками на доріжку перегонів стали мами. Штовхаються, галасують та плескають у долоні — усе заради перемоги.

За лаштунками до старту готуються інші учасники. Батьки мізкують — яку приманку обрати для дитини, щоби за нею малюк швидше плазував. Серед дитячих пропозицій — ключі від автомобіля, квіти, пляшки з водою та навіть пульти від телевізора. Найпопулярніша принада — мобільний телефон.

Фішка з новою іграшкою не вдалася. У змаганнях плазунів переміг малюк, який просто наздоганяв маму. Ось так легко він виграв перші змагання в своєму житті.

За звання кращого повзуна змагалися 60 дітей. Справжній аншлаг серед учасників, яким ще й року не виповнилося. Найменшій плазунці Даші шість місяців.

Після змагань — заслужений відпочинок. Хтось засинає прямо на спортивному майданчику, хтось  добирає втрачені калорії. Змиритися з поразкою вдається не кожному.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути