chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві влаштували «Ніч еротичної поезії»

27 січня 2012 о 10:07

Про інтимне — вголос. У Києві влаштували «Ніч еротичної поезії». Столичні митці видали збірку сороміцьких віршів. На нічній презентації їх не лише читали, а й розігрували у ролях. Ольга Сас-Тарасова чула поезію з перчинкою.

Поет Дмитро Лазуткін інтимні вірші пише з 11ти років. Перша кохана з піонерського табору стала першою музою. Тепер Лазуткін секс-символ української поезії.

Дмитро Лазуткін, поет: "Читач не розчарується, бо отримає подвійну порцію і насолоди, і радісті, і трошечки інтимних поз".

Інтимні вірші не мають обмежень ані у віці, ані у статусі. Така творчість, упевнені автори, в крові українців.

Келя Ликеренко, поетеса: "Українці в давнину таким займалися, що я не знаю, чому кажуть, що Камасутра не наша. Радянський союз нам нав`язав, що сексу немає. Та є, ми так сексуємося, що дай боже".

Творчість з перчинкою не зупинити і офіційними заборонами. На «ночі еротичної поезії» автори підтримали свого колегу Юрія Винничука. За сатиричний вірш поета звинувачують у порнографії та насильницьких закликах. На знак протесту цитують твір хором.

Поети впевнені, подібні заборони тільки підбурюють писати більше та гостріше.

Віталій Капранов, письменник: "Нікому не вдастся в Україні заборонить еротику, кохання поезію взагалі".

Інтиму багато не буває — цьогоріч видавці планують презентувати другий том еротичної поезії. Публікуватимуть там вірші як відомих авторів, так і новачків.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути