chrome firefox opera safari iexplorer

У Кіровограді працюватиме донецький медичний виш

03 лютого 2016 о 14:46

У квітні в Кіровограді розпочнеться набір абітурієнтів до Донецького національного медичного університету ім. Горького. Про це під час наради в обласній державній адміністрації повідомив голова ОДА Сергій Кузьменко, повідомляє День.

За словами чиновника, навчальний заклад розміщуватиметься в приміщенні колишнього університету Міністерства внутрішніх справ по вулиці Великій Перспективній, 1 і зможе прийняти орієнтовно півтисячі майбутніх медиків.

Сьогодні в цьому приміщенні дислокується добровольчий батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Кіровоград» та кілька офісів обласного управління Нацполіції, проте вже зараз відбуваються перемовини про передачу частини приміщень на баланс Міністерства охорони здоров’я.

Також у процесі вирішення і проблема розселення студентів. За попередньою інформацією, їх прийматимуть гуртожитки місцевого педагогічного та технічного університетів.

Розділи: Новини освіти

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути