chrome firefox opera safari iexplorer

Донецький університет відмовився від імені Василя Стуса?

10 грудня 2014 о 10:28

Донецький національний університет, що переїхав у Вінницю, звернувся із проханням не посилювати інформаційний тиск на виш щодо надання йому імені Василя Стуса.

Про це йдеться в офіційній заяві прес-центру ДонНУ, розміщеній на офіційному сайті вишу, пише ZIK.

Як пише на своїй сторінці у Facebook історик, публіцист, редактор видання «Історична правда» на телеканалі ZIK Вахтанг Кіпіані, «фактична відмова ДонНУ у Вінниці прийняти ім’я Василя Стуса ставить крапку на цьому проекті».

«Ми з повагою ставимося до славного імені Василя Стуса, його творчості та особистого вкладу в становлення незалежної України. Колектив ДонНУ з великою увагою спостерігає за прагненням українського громадського та культурного середовища присвоїти вишу ім’я його випускника, видатної особистості та відомого поета. Така ініціатива не нова, усі пам’ятають історію кількарічної давнини.

Проте вважаємо за необхідне зазначити, що на сьогодні основною метою Донецького національного університету є налагодження навчального процесу повною мірою, доукомплектування матеріально-технічної бази, забезпечення всім необхідним студентів і професорсько-викладацького складу, тих, хто наразі облаштовується в нових для себе реаліях у м. Вінниця.

Ми звертаємось із проханням до ініціативної групи, засобів масової інформації та небайдужих громадян не посилювати інформаційний тиск на ДонНУ щодо надання імені В. Стуса Донецькому національному університету.

Керівництво університету готове до діалогу з громадськістю з будь-яких питань, які мають стосунок до вишу та підвищення ефективності нашої роботи, у т.ч. щодо надання Донецькому національному університету імені Василя Стуса», – йдеться у заяві.

Вахтанг Кіпіані зазначає, що «це заявка на звання ПТУ, а не університету».

Розділи: Новини освіти

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути