chrome firefox opera safari iexplorer

На Західну Україну привезли картини з Бахмуту

08 лютого 2016 о 10:56

У музеї Жовківський замок у Львівській області відкрилася виставка робіт з архіву краєзнавчого музею міста Бахмут (раніше – Артемівськ) Донецької області. Любителям мистецтва на західній Україні представлено 27 полотен.

Виставлені роботи – мізерно мала частина фонду музею в Бахмуті, який налічує близько 33 тисяч експонатів. Але спеціально для виставки вибиралися найкращі зразки. Серед привезених в Жовкву картин – полотна, виконані в стилі рельєф, які створювалися авторами за допомогою великої кількості фарб.

Це перша за сто з гаком років виставка музею з Донбасу на західній Україні. Представники Донецької облдержадміністрації, яка стала ініціатором арт-акції, планують в майбутньому вести інтенсивний культурний обмін з мистецькими закладами Львівської області.

Виставка в Жовківському замку триватиме протягом місяця.

 

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Туристичні новини

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути