chrome firefox opera safari iexplorer

Український фігурист став другим на юнацькій Олімпіаді

22 лютого 2016 о 07:46

Наймолодший учасник української збірної Іван Шмуратко здобув срібну медаль у командних змаганнях на ІІ Юнацькій Олімпіаді Ліллехаммері. 

Одиночник входив до складу квартету Future. Окрім нього змагались Діана Нікітіна з Латвії, спортивна пара з Чехії Душкова — Бідар та французький танцювальний дует Вагрет-Куяра. За свій виступ чотирнадцятирічний киянин отримав — 89.66 балу, що на шість балів більше, ніж він набрав за довільну програму в змаганні юнаків.

«Якби мені ще вчора сказали, що я стану призером Юнацьких Олімпійських ігор, не повірив. Я й зараз ще не до кінця вірю у те, що сталося. Дякую своїй команді, яка підтримувала та переживала за мене. Вони – найкращі», — цитує Івана Шмуратка УНІАН.

Чотири роки тому український фігурист Ярослав Паніот своє командний виступ теж закінчив зі срібною медаллю. 

Другі представники України у командних змаганнях, кияни Марія Голубцова — Кирило Білобров за свій довільний танець отримали — 64.68 балу, і разом зі своєю командою посіли п'яте місце.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Спорт в Україні

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути