chrome firefox opera safari iexplorer

На Житомирщині ввели Нацгвардію охороняти бурштинові родовища

31 березня 2016 о 13:42

30 березня в Олевському районі Житомирської області, ввели підрозділи Національної гвардії, які чергуватимуть на родовищах разом з поліцією. Так спільні рейдові групи максимально обмежують доступ старателів до копалень, вважає Валерій Рудик, тимчасово виконуючий обов'язки начальника ГУ НП у Житомирській області.

Про це він написав на власній сторінці у соцмережі Facebook, пише Gazeta.ua.

«За цю ніч виявили та припинили декілька спроб незаконного видобутку сонячного каміння. До Олевського відділення поліції доставили 15 нелегальних старателів. Розпочаті кримінальні провадження. Упевнений, результатом спеціальних заходів стане повне припинення незаконного видобутку сонячного каміння. Ми всі: і правоохоронці, і органи влади та місцева громада чекаємо правового врегулювання цього питання. А до того потрібно вберегти наші землі та ліс від нещадного та бездумного нищення», — каже головний поліцейський області.

Зараз на Олевщині тривають роботи по відновленню та рекультивації сплюндрованих земель. Копанки засипано вже на понад 60 гектарах знищених лісових масивів.

Нагадаємо, учора в урощичі Гальбин, що біля селища Клесів Рівненської області, невідомі спалили вагончик, у якому чергувала поліцейська варта. Після того як приїхала підмога виникла бійка з копачами. Сімох поліцейських забрали до лікарні.

Розділи: Суспільство

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути