chrome firefox opera safari iexplorer

Митці пропонують перейменувати аеропорт «Бориспіль» на честь Казимира Малевича

14 квітня 2016 о 08:40

Культурні діячі написали листа Президентові України, Верховній Раді та Кабінету Міністрів із проханням підтримати ініціативу щодо назви міжнародного аеропорту «Бориспіль» на честь Казимира Малевича.

«Надання імені Казимира Малевича міжнародному аеропорту „Бориспіль“ надасть можливість іншого позиціонування України та стане важливим геополітичним маркером для нашої країни на світовій мапі. Переконані, що це стане вагомим подарунком України до 25-ї річниці Незалежності», – йдеться у зверненні, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на ART UKRAINE.

Ідея надання імені Малевича аеропорту «Бориспіль» належить директорці «Мистецького Арсеналу» Наталії Заболотній.

«У світі далеко не всі знають, що Малевич народився в Києві. Якщо можновладці підтримають громадську ініціативу щодо надання ім'я Казимира Малевича міжнародному аеропорту Бориспіль, ми матимемо кардинально інше позиціонування України. Цей жест стане важливим геополітичним маркером на світовій культурній мапі для України та Києва. Іноземці розумітимуть, що вони летять не в країну проблем, війни, Чорнобиля, політичних негараздів, а туди, де народився один з найвідоміших у світі митців, знакова постать для історії мистецтва XX століття!», – вважає вона.

Розділи: Суспільство

8 травня

Інші дати
Микола Козловський
1921 –  український майстер фотографічних справ. Лауреат Шевченківської премії за фотоальбом «Києве мій».  
Розгорнути
Народився Данило Лідер
(1917, с. Вікторівка, Росія - 2002) - художник театру, педагог. Народний художник України. Серед найвідоміших робіт: оформлення вистав "Ярослав Мудрий" І. Кочерги, "Король Лір" В. Шекспіра, "Дядя Ваня" А. Чехова, "Візит старої дами" Ф. Дюрренматта, "Тев'є-Тевель" за Шолом Алейхемом.
Розгорнути
Народилася Надія Кибальчич
(1878, с. Ясногород Житомирської обл. - 1914) - українська письменниця, перекладачка. Автор книжок "Поезії", "Дитячі оповідання", "Малий Ніно", "Спогади кота Сивка" та ін.
Розгорнути
Народився Василь Вовк-Карачевський
(1834, с. Дуболучівка Чернігівської обл. - 1893) - український громадсько-культурний діяч, публіцист, перекладач, Автор публіцистичних сатей, історичних досліджень ("Канів і його коротка історія"), перекладів праць М. Костомарова, М. Дашкевича, В. Антоновича.
Розгорнути