chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця року вживані автомобілі не подешевшають

20 квітня 2016 о 12:56

Незважаючи на прийняття в першому читанні закону про зниження акцизів на вживані автомобілі, він не може вступити в силу раніше 1 січня 2017 року.

Якщо ж депутати не приймуть його в другому читанні до липня 2016 року, тоді ще через рік.

Як повідомляється, прийняття законопроекту про зниження ставок акцизного збору на імпортні автомобілі зовсім не означає, що він скоро почне діяти і в країну потечуть дешеві вживані автомобілі.

«Щоб цей проект став законом, його повинні прийняти в парламенті в другому або третьому читанні, після чого документ буде направлений на підпис президенту, а потім опублікований в офіційній пресі. На все це може піти кілька місяців», — пише видання.

За словами автоюриста Богдана Глядика, "зміни в податкове законодавство повинні вноситися не пізніше, ніж за півроку до початку нового податкового періоду.

«Якщо до кінця червня закон не приймуть, тоді він зможе запрацювати вже з 2018 року», — говорить автоюрист.

Крім того, з огляду на те, що в проекті №3251 передбачено зниження ставок акцизів тільки до кінця 2017 року, такий закон взагалі може не запрацювати.

"Я на 100% впевнений, що ніхто нічого не прийме (мова йде про друге читання законопроекту №3251) і що все це "маніпуляції «, щоб відволікти людей від подорожчання ЖКГ, електроенергії, ліків і майбутнього подорожчання продуктів після скасування пільг по ПДВ для агросектору», — говорить глава асоціації автоімпоретров «ВААІД» Олег Назаренко.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути