chrome firefox opera safari iexplorer

Українець створив пристрій для зарядки смартфонів на відстані

23 червня 2016 о 13:24

Винахід українця складається з базової станції і модуля товщиною з кредитну картку. Він був представлений на виставці українських стартапів Ukrainian Innovation Expo-2016, яка відкрилася в Києві у вівторок, 21 червня, пише Високий замок з посилання на «Сегодня».

Пристрій може заряджати ґаджети через повітря. Ідея полягає в тому, щоб без прив’язки до док-станції або кабелів система автоматично живила всі пристрої, які потрапляють у зону дії базової станції, розповів Чуба.

«Прикріплений до телефону модуль буде заряджати гаджет на відстані п’яти метрів від базової станції, одночасно без втрати потужності можна заряджати чотири пристрої», – сказав розробник.

Надалі винахідник планує розширювати зону дії базової станції, яку можна встановити в аеропорту, ресторані тощо.

«Перспективи дуже хороші. Будь-хто охочий зможе зарядити свій гаджет без пошуку розетки», – вважає винахідник.

Розробники вже ведуть перемовини з азійськими компаніями, які хочуть вмонтувати зарядний модуль в смартфони.

Розділи: Суспільство

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути